Marex

Da Eyvind Aalrud etablerte Marex i 1973, var navnavalget både ambisiøst og dristig. "Mare" betyr som kjent hav, og "Rex" er konge. I dag er "Havets Konge" mer enn noe annet et rikstig navnevalg, på båter av særdeles høy kvalitet fra den føste norske båtprodusenten med CE-merking.

Kvalitet har alltid vært en ledestjerne for Marex, og kvalitetssikring basert på objektive kriterier har været en del av bedriftens hverdag i alle år. Marex båter er derfor anerkjent for kvalitet og stabilitet over hele Europa.

I 1998 var Marex første nordiske småbåtprodusent til å få sertifikat fra Det norske Veritas, med sertifikat nr.1 til bestselgeren Marex Holiday. I dag er alle båter som levers fra bedriften testet og utstyrt med sertifikater fra DnV. For alle båtkjøpere i Norge er det viktig å se etter dette kvalitetsstempelet, samtidig som Veritas- godkjennelse er av avgjørende betydning for våre samarbeidspartnere i utlandet.

Båter:

At Marex (290 SC) også er i bruk som politibåter, taxibåter og redningsbåter for Røde Kors er ytterligere en kvalitetsbekreftelse. Både for oss som produsent og for kundene våre, som ferdes på sjøn i all slags vær og vind, er det en betryggelse å vite at Marex kvaliteten er den beste du kan finne på markedet både i inn- og utland. Marex har stort forhandlernett over hele Europa. Vi er representert på de største båtmessene som Stocholm, Hamburg, Amsterdam, Düsseldorf ect.

Marex har produsert 23 modeller opp gjennom årene. Hvem husker vil ikke Marex 23DC, med det gule skroget, eller sjøens "Rolls Royce", Marex 32 Friendship.

Idag har Marex et program på 6 modeller, som fordeleles på en årlig produskjon på ca 100 båter. Etter lang tradisjon av bygging av kvalitetsbåter er Marex i dag en av de største fritidsbåt produsentene i Norge.